Uspoređujete li se često s drugim ljudima? Primjećujete li da netko ima bolji, posao, auto ili stan? Netko ima dobar ljubavni život, a vi ste i dalje sami? Koliko često uspoređujete svoju i tuđu zaradu? Ovakve misli mogu biti toksične i frustrirajuće.

Umjesto da vas motiviraju na napredak, mogu vas demotivirati, učiniti da se osjećate loše, ugroziti samopouzdanje, a kod nekih izazvati i jednu od najtoksičnijih emocija - zavist. Zapamtite, jedina osoba s kojom se trebate uspoređivati ste samo vi! Ne trudite se biti bolji od drugih, već se fokusirajte na osobni razvoj i napredak - budite bolji od sebe jučer, napredujte u odnosu na sebe u prošlosti.

Ljudi formiraju svoje stavove o tome je li nešto dobro i loše na osnovu stavova njihovih prijatelja, kolega, susjeda... Izaberite živjeti samo svoj život i za svoje snove! Kada vam padne na pamet misao da svi drugi žive bolji od vas, zatvorite oči i nabrojte minimum 10 stvari na kojima ste zahvalni i sretni što ih imate. Kada počnete nabrajati, shvatit ćete da ih ima puno više.

Vjerujte u sebe, fokusirajte se na svoje biće i razvoj - onda će se otvoriti mnogi putevi!