22. rujna očekuje nas jesenski ekvinocij, važna prekretnica u astrološkoj godini. Energija se počinje kretati u novom smjeru i potiče nas na promjenu, rast i razvoj. U prošlosti je ekvinocij predstavljao granicu između fizičkog i duhovnog svijeta. Čak i naša majka Zemlja reagira na ekvinocij, što možemo vidjeti u izmjeni godišnjih doba. Priroda se počinje odmarati, opuštati i prepuštati.

Možda ćemo kroz to vrijeme i sami shvatiti da je vrijeme da se opustimo i otpustimo sve što nam više ne služi. Možda ćemo vidjeti što nam je najvažnije i gdje želimo uložiti energiju i usmjeriti svoje namjere.

Sezona Vage potiče nas da se usredotočimo na odnose
Rujanski ekvinocij donosi i početak razdoblja Vage - znaka koji je snažno povezan s potragom za našom unutarnjom ravnotežom. Energiju Vage osjetit ćemo uglavnom u odnosima. Veze su često naši najveći učitelji. Pomažu nam da rastemo i razumijemo tko smo zapravo. Razdoblje Vage je odlično vrijeme da se usredotočite na odnose i razmislite kako oni utječu na vaš unutarnji sklad.

Sviđa li vam se tko ste u blizini određenih ljudi? Koji odnosi izvlače najbolje iz vas? Koji vas potiču na rast? Koji odnosi su jednostrani?

jesen
Pexels 

Retrogradni Merkur izbacuje na površinu sve što je do sada bilo skriveno
Imamo i 6 retrogradnih planeta na ekvinocij, što nas potiče da se napunimo i razmislimo gdje želimo uložiti svoju energiju u budućnosti. Na dan ekvinocija, retrogradni Merkur poravnat će se sa Suncem, donoseći još veće osvjetljenje i dublju jasnoću. Ova intenzivna energija izbacit će na površinu sve što je do sada bilo skriveno od pogleda.

Ako želite nešto razjasniti u svom životu ili tražite odgovore, odredite namjeru i ostanite otvoreni prema znakovima, porukama i inspiracijama koje dobivate na dan ekvinocija.

Jesenski ekvinocij svakako donosi posebnu energiju koja potiče na promjene. Povežite se sa svojom nutrinom, slijedite svoju intuiciju i vjerujte svojim osjećajima – tako ćete imati sve što vam je potrebno.