Ako jutarnjim ritualima posvetimo posebnu pažnju, s optimizmom i lakoćom krećemo u novi dan. Nažalost, vremena je sve manje i manje u suvremenom užurbanom svijetu. Zato vam otkrivamo 6 jednostavnih pravila za sretno jutro za koje vam treba samo 6 minuta, iz knjige "Čudesno jutro", autora Hala Elroda.

"Siguran sam da smo svi suglasni s činjenicom da potrošiti samo šest minuta dnevno da biste se razvili u osobu sposobnu da postigne razinu uspjeha i sreće koji zaista želite, nije samo razumno, već i apsolutno neophodno, čak i ako ste u škripcu s vremenom", piše Hal Elrod. 

1. Prva minuta - Tišina
Zamislite da se probudite u smirenom raspoloženju, protežete od zadovoljstva i osmjehujete. Umjesto da nasumično i nemirno trčite u dan pun stresa, prvu minutu provedite u miru i potpunoj tišini. Uspravite se, sjednite mirno i dišite polako, duboko. Pomolite se ili iskažite zahvalnost. Važno je osvijestiti da ste prisutni ovdje i sada. Kad ste svjesni sadašnjeg trenutka, vaš um se smiruje, tijelo opušta, napetost popušta. Osjećate potpuni mir. 

2. Druga minuta - Afirmacije
Izgovorite svoje dnevne afirmacije - one koje vas podsjećaju na vaš neograničen potencijal i vaš prioritet, i čitajte ih naglas. Kako se sve više fokusirate na ono što je najvažnije, razina motivacije raste. Podsjetite se što ste sve sposobni učiniti, tako ćete podići samopouzdanje. Razmišljanje o tome što ste do sada postigli daje vam energiju za nova postignuća neophodna za život koji želite i zaslužujete. 

3. Treća minuta - Vizualizacija
Zatvorite oči i zamislite dan pred vama. Vaša vizualizacija prikazuje kako će se odvijati i kako ćete se osjećati kada postignete svoje ciljeve. Vizualizirajte svoj savršen dan; zamislite se kako uživate u svom poslu; kako se smijete u krugu obitelji ili s drugim ljudima koje volite. Vidite kako se vaš dan odvija i osjetite emocije koje se pritom događaju. Ovakve misli će vas ispuniti radošću.

4. Četvrta minuta - Vježbanje zahvalnosti
Sada zapišite na čemu ste zahvalni, postignuća na koja ste ponosni i koje rezultate želite postići danas. Tako dovodite sebe u stanje samopoštovanja, inspirirani ste i imate više samopouzdanja. Vođenje dnevnika zahvalnosti je nadahnjujuće i može vam pomoći da osvijestite koliko dobrih stvari imate u životu i koliko još divnih možete stvoriti.

5. Peta minuta - Čitanje
Minutu posvetite čitanju knjige. Pročitajte jednu ili dvije stranice, nije važno. Bitno je da dobijete nove ideje koje možete iskoristiti za postizanje boljih rezultata, posebno ako je to knjiga za samopomoć i osobni razvoj. Naučit ćete nešto novo na samom početku dana što će vam pomoći da se osjećate bolje i bolje razmišljate.

6. Šesta minuta - Vježbanje
Iskoristite ovaj trenutak da aktivirate tijelo. Možete jednu minutu trčati u mjestu, šetati kroz kuću, napraviti nekoliko čučnjeva ili trbušnjaka. Najvažnije je probuditi svoj kardiovaskularni sustav. 

"Način na koji se budite svaki dan i vaša jutarnja rutina (ili nedostatak iste) znatno utječu na razinu uspjeha u svakom području vašeg života." - istaknuo je autor knjige "Čudesno jutro".