Uvijek mi je smiješno kada netko kaže kako je u twin flame odnosu, a očito ne raspolaže s dovoljno informacija pa ne zna kako blizanački plamen ne može ostati zauvijek zajedno i jednostavno se ne radi o konceptu u kojem su 'živjeli sretno i veselo do kraja života'. Kako bih maksimalno pojednostavila, blizanački plamen sastavljen je od iste čestice, materije i, iako se uz ogromnu čežnju dozivaju kroz živote, susret se odvija isključivo radi super važne lekcije koju obje osobe moraju iskusiti i položiti na teži, ekstremno bolan način.

Kako neprekidno pratim istraživanja na temu twin flame odnosa, kada se odmakne jedan veliki komercijalni uspon tog tržišta, odvijaju se zanimljive činjenice na temelju velikog uzorka pa vjerujem kako su stoga i točne, jer i sama baratam svojim uzorkom. U pravilu, žena mora biti starija od muškarca, bitno starija poput najmanje deset godina. Iako se priroda, svijet i društvo sve više mijenjaju oko pogleda na razliku u godinama, u mnogim je sredinama i građanskim dinamikama razlika u godinama posve neprihvatljiva. Nakon toga imamo ostale slatke prepreke poput vjere, nacionalnosti, boje kože.

Kod predviđanja budućnosti, boju kože je sada nešto lakše predvidjeti ako koristimo Tarot deckove poput The Light Seer's Tarot ili Modern Witch Tarot decka. Osobno se često zaboravim osloniti na ilustracije, pa prenesem isključivo zanat bez iluzija. Ako predviđam kako osobi ulazi u život netko tko je „druge vjere“ najčešće se oslanjam na položaj Tarot karte Papa. Promatram je li naopako i ako jest tražim Caricu naopako ili Kraljicu štapova, također je poželjno da se nalazi naopako. Tu kombinaciju najčešće povezujem kao bijesnu majku koja nikad neće prihvatiti vezu. S obzirom na to da proričem budućnost još od djetinjstva, oslanjam se na ono što funkcionira meni i mojim uvjerenjima što koja karta znači ili predstavlja, na taj sam način stvorila (transurfing) klatno i držim da je prilično ortodoksno.

Razliku u godinama oduvijek je bilo lako predvidjeti, nagađam jer je oduvijek prisutna. Često me pitaju kako uopće vidim razliku u godinama? Kako uopće predvidjeti ulazak mlađeg muškarca u našu ljubavnu dinamiku? Vrlo jednostavno - sučeljavaju se kraljica i netko mlađi, poput Paža, Viteza, eventualno karte Budale. Ako je u pitanju karta Budale, razliku u godinama povezujem isključivo uz Caricu, odnosno The Empress. Meni kao meni, karta Budale ne najavljuje ili potvrđuje razliku u godinama uz bilo koju kraljicu, jedino ako je uz nju isključivo Carica.

Od svih potencijalnih razlika u godinama, držim kako je najteži odnos onaj između Budale i Carice. Po meni, te su veze u samom startu osuđene na propast jer je Budala lakomislen, ne preuzima odgovornost, previše je sklon riziku. Nije nemoguće da ima i 'majčinu ranu' stoga je neprekidno u potrazi za ženom koja će ga iznova i iznova pokušati popraviti, a on će je u znak zahvalnosti neprekidno iznova i iznova – ranjavati. Odnos Budale i Carice kod otvaranja može najaviti rođenje sina, a ako se nedaleko nalazi karta Sunca, u pitanju je dobivanje djevojčice.

Tarot karta Budala
Shutterstock Tarot karta Budala

Tarot karta Carica
Shutterstock Tarot karta Carica

Vezano za razliku u godinama u predviđanju budućnosti, važno je opaziti što par povezuje. Najidealnije je kada se sudaraju primjerice Kraljica štapova i Paž ili Dečko štapova. Tu dolazi do strasti, nevjerojatno dobrog seksa i par ulazi u kreativnu fazu koja uglavnom dovodi i do materijalnog uspona. Dobra kombinacija je i Kraljica pentakla s Dečkom pentakla – može se raditi o zabranjenoj ljubavi u radnom okruženju. Može li se razlika u godinama protumačiti kroz odnos primjerice Kraljice mačeva i Dečka kaleža? Može, ali nemaju iste interese. Neće toliko energetski motivirati onog drugog da se pokrenu i dok su razdvojeni ganjaju svoje snove i ambicije.

Svi žele ljubav divlju, ljubav pravu i osjećati nokte na vratu, ali jeste li spremni platiti cijenu? Kako izračunati koliko ćete nakon takve ljubavi dobiti, a koliko izgubiti? Tarot je prilično jasan kod sekcije ishoda – ostat ćete zajedno ili nećete. Ili će vaša priča završiti sretno, ili nesretno. Ono što morate shvatiti jest kako se sve dešava radi vas. Svemir je poduzeo sve kako biste dobili najbolje moguće korisničko iskustvo i lekciju koja vam – treba. Možda vam je dosta ljubavi nakon propalih brakova i veza, ne želite komplikacije, ali ipak vas je scenarij vruće zime zaskočio. I, što sad? Kako znati kako će ispasti? Nećete vjerovati na prvu, ali vrlo je jednostavno osjetiti kako će ispasti poput scenarija iz uobičajenih, regularnih, nimalo kontroverznih ljubavnih veza i odnosa.

Glavni pokazatelj je je li osoba s kojom se viđate slobodna? Zauzet muškarac je nevolja na dvije noge, da se ne lažemo. Stvarno moraš poricati realnost i ne prihvatiti teoriju kako će biti komplicirano. Zatim je prilično važno kako je vaš mlađi muškarac odgojen. Jesu li ga odgojili stariji uzori poput djeda i bake ili suvremeniji poput starije braće i sestara?

Nije tajna, naročito ne na mojem YouTube kanalu kako sam bila prilično starija od svojeg bivšeg supruga, no on je imao manira i znao se ponašati jer su ga tehnički odgojile starije sestre. Nikad tako kao kod mlađeg muškarca nije važno njegovo porijeklo te odgoj uz naravno uvjerenja koja je povukao iz kuće i doma kao takvog. Vaša će kontroverzna zabranjena veza biti lakše prihvaćena ako su njegovi roditelji razvedeni i pomalo osebujni. Poželjno je da je majka visoko obrazovana inače ćete teže 'probiti led'. Kao i kod ostalih nepremostivih prepreka, ne postoji prihvatljiva i neprihvatljiva boja kože ili vjera, kao niti prihvatljiva ili neprihvatljiva razlika u godinama. Postoji činjenica koliko je vama kao paru podnošljivo tuđe neprihvaćanje. Također, jedna od vodećih prepreka jest biološki sat. Uzorak s kojim radim, više nije raspoložen za djecu. To su uglavnom žene u ranim četrdesetima koje su napokon dočekale da se djeca malo osamostale i sama se mogu brinuti o nekim svojim potrebama. Razgovori o eventualnoj djeci uglavnom su glavni okidač koji poput metka raznese ljubav. Ono što vas eventualno može 'spasiti' jest da je vaš mlađi Romeo sterilan i samo se možete nadati da njegova majka i obitelj neće inzistirati da bude 'neplodan s nekom ipak mlađom'. Ali kako se radi o nemogućim twin flame odnosima, obično je s vašim dragim i njegovim plivačima apsolutno sve u najboljem redu.

Nadalje, jedan od pokazatelja hoće li veza ili odnos uspjeti je iz seta uobičajenih veza, a to znači – skriva li vas? Nekad nema nekih većih prepreka, ali nas muškarac iz nama nepoznatog razloga skriva kao da nas se srami. U njihovom je imeniku naš broj mobitela i ime posve bizarno uneseno. Prijatelji ne znaju da se viđaju s nekim, naročito ne s nama. I naravno, objašnjavamo kako se osjećamo jer se želimo povezati i s naše strane se pobrinuti da odnos opstane i razvije se, a Romeo to doživljava kao napad, poziv na svađu i začetak drame. Načelno, osim osude okoline i društva te prijezira obitelji, imate iste probleme poput drugih parova. Bitnije od razlike u godinama jest tko ste vas dvoje kada se nađete jedan na jedan? Jeste li funkcionalni? Koliko toga imate zajedničkog? U redu je da ste do neke mjere poput sudara svjetova, ali načelno morate osjećati povezanost. Razlika u godinama može biti samo trik kako bi Svemiru bilo zabavnije jer znamo da Svemir ima nevjerojatan smisao za humor.

Žene u zrelijim godinama nisu za početnike, ali zanimljivo je kako se kuhinja pretvara u kuhinjski disco i dosegne se ta neka točka slobode koja bi s vršnjacima bila pomalo nedostižna. Nisu baš toliko bezbrižni i clueless poput mlađih generacija. Postoji izreka koja kaže kada bi mrtvi znali koliko ih brzo živi zaborave, vratili bi se i odživjeli život po svom.

Vezano za razliku u godinama ili bilo koju twin flame prepreku, manje se bavite vezom i drugom osobom, a više se bavite sobom i svojim dnevnim obavezama. Vaše su obaveze i rokovi prioritet. Drugi ljudi imaju slobodnu volju i mi tu ne možemo ništa.

Umjesto da potičete drugu osobu da se bavi vama, objasnite do neke mjere svoje potrebe i krenite se baviti sobom i svojim životom. Ako druga strana ne želi ili ne može iznijeti ponudu, iznesite je vi i uskladite se s time. Nekad je sasvim dovoljno iskomunicirati na čemu ste, čisto kako biste se znali orijentirati. Ako se radi o zabavi, tada je zabava. Nije kraj svijeta ni ako ste u površnom odnosu. Vodite računa o sebi i svojem srcu i, iako u ljubavi nema kalkulacije, prekršite pravilo i kalkulirajte. Budite razumni i poduzmite sve što je u vašoj moći kako ne biste nastradali na kraju jer morate platiti cijenu. Umjesto da se bavite hoće li veza uspjeti sugestija je da se fokusirate na lekcije i koja vas ekspanzija čeka nakon eventualnog kraja odnosa? Iz nemogućih odnosa nastaju sjajni romani, scenariji, filmovi, pjesme. Možda je vaš blizanački plamen vaša muza i inspiracija? Možda ćete njime zaliječiti cijeli svijet? Dok čekamo da društvo proširi svoje vidike, krenimo od svojih...

*Za privatno tarot čitanje Mariji se možete obratiti putem maila marijafranolic93@gmail.com