Žene koje prkose godinama imaju jednostavne rutine koje ih održavaju mladolikima i sretnima bez obzira na broj proslavljenih rođendana. Male stvari koje rade svaki dan zaista čine razliku, ali potrebno je njegovati dosljednost, navodi Hack Spirit.

Ovo je 9 jednostavnih navika kojima su vjerne sretne žene u 60-ima.

1. Njeguju pozitivan stav

Žene koje ostaju mladolike i sretne razumiju važnost pozitivnog mentalnog stava. Usredotočuju se na dobre stvari u životu, zadržavaju smisao za humor i ostaju optimistične čak i u teškim vremenima. Ovaj stav pomaže im smanjiti stres, više uživati u životu i izgledati mlađe.

2. Prioritet daju tjelesnoj aktivnosti

Ostati aktivan je uvijek važno, a za žene u 60-ima i kasnije, to čini značajnu razliku u fizičkom i emocionalnom blagostanju. Bilo da je riječ o hodanju, jogi, plesu ili vrtlarenju, važno je pronaći fizičku aktivnost koju volite i učiniti je dijelom svakodnevice.

3. Održavaju društvene kontakte

Jaka društvena mreža nije samo dobra za emocionalno zdravlje; može produžiti život. Žene koje zrače mladolikim izgledom održavaju bliske odnose s obitelji i prijateljima, pružajući si emocionalnu podršku i osjećaj pripadnosti.

4. Održavaju uravnoteženu prehranu

Hrana je gorivo za naše tijelo, a ono što jedemo utječe na naše zdravlje i starenje. Žene koje ostaju mladolike jedu uravnoteženu prehranu bogatu svježim voćem, povrćem, nemasnim proteinima i cjelovitim žitaricama, izbjegavajući prerađenu hranu, nezdrave masti i prekomjerni šećer.

5. Ostaju znatiželjne i stalno uče

Nikada ne prestaju učiti. Bilo da se radi o učenju novog jezika, vještine ili čitanju knjige, kontinuirano učenje održava njihov um oštrim i angažiranim te im daje osjećaj svrhe i postignuća.

6. Prakticiraju zahvalnost

Žene koje ostaju mladolike svakodnevno odvajaju vrijeme za refleksiju o dobrim stvarima u životu. Ova jednostavna navika pomaže im održati pozitivan pogled na život i uživati u svakodnevnim trenucima.

7. Vode računa o sebi

Samobriga nije samo trend, već nužna navika za održavanje fizičkog i mentalnog zdravlja. Žene koje ostaju mladolike i sretne odvajaju vrijeme za opuštanje i obnavljanje energije, bilo kroz kupku, jogu ili miran trenutak s knjigom.

8. Dovoljno spavaju

Dobar san je ključan za regeneraciju tijela i očuvanje zdravlja. Žene koje cijene svoj san znaju da je 7 do 9 sati noćnog odmora neophodno za visoku razinu energije, bolje raspoloženje i svježu kožu.

9. Žive sa svrhom

Imati svrhu u životu daje smjer i čini nas otpornijima. Žene koje ostaju mladolike imaju jasnu svrhu, strasti i ciljeve koje slijede s entuzijazmom, što im donosi radost, ispunjenje i osjećaj postignuća.