- ograničite unos industrijski prerađenih namirnica visoke kalorijske vrijednosti
- konzumirajte namirnice niskog glikemijskog indeksa (GI), poput voća i povrća te složenih ugljikohidrata, umjesto „brze hrane“ bogate namirnicama visokog glikemijskog indeksa
- izbjegavajte konzumiranje mlijeka zajedno s ugljikohidratima visokog glikemijskog indeksa
- umjereno konzumirajte meso, mesne prerađevine i mlijeko
- povećajte unos namirnica bogatih omega-3 masnim kiselinama poput ribljeg ulja, lososa, sardine, skuše, svježe tune, lanenih i chia sjemenki
- umjereno jedite namirnice bogate leucinom, osobito one životinjskog podrijetla, poput mesa i mliječnih proizvoda
- povećajte unos antioksidansa, npr. resveratrola iz grožđa i vina, epigalokatehin-3-galata iz zelenoga čaja, gingerola iz đumbira i kurkumina iz kurkume
- ne zaboravite na hidrataciju: pijte što više vode, prirodnih čajeva i mineralne vode.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.