• ograničite unos industrijski prerađenih namirnica visoke kalorijske vrijednosti
  • konzumirajte namirnice niskog glikemijskog indeksa (GI), poput voća i povrća te složenih ugljikohidrata, umjesto „brze hrane“ bogate namirnicama visokog glikemijskog indeksa
  • izbjegavajte konzumiranje mlijeka zajedno s ugljikohidratima visokog glikemijskog indeksa
  • umjereno konzumirajte meso, mesne prerađevine i mlijeko
  • povećajte unos namirnica bogatih omega-3 masnim kiselinama poput ribljeg ulja, lososa, sardine, skuše, svježe tune, lanenih i chia sjemenki
  • umjereno jedite namirnice bogate leucinom, osobito one životinjskog podrijetla, poput mesa i mliječnih proizvoda
  • povećajte unos antioksidansa, npr. resveratrola iz grožđa i vina, epigalokatehin-3-galata iz zelenoga čaja, gingerola iz đumbira i kurkumina iz kurkume
  • ne zaboravite na hidrataciju: pijte što više vode, prirodnih čajeva i mineralne vode.