Naša poznata makeup i brow artistica Marija Butković sa svojim je timom tijekom godina postavila nove standarde kad je u pitanju studio za njegu i ljepotu kože, ali i edukacije. Tajna savršenih obrva, njegovane kože lica i besprijekornog makeupa brojnih poznatih dama sada je dostupna nadohvat ruke svima u centru Zagreba jer je Marija Butković otvorila novi MARRA studio, na adresi Branimirova 41 unutar kompleksa Park Kneževa. A kako izgleda njena beauty rutina i kojim malim ritualima u danu njeguje sebe iznutra i izvana, otkrila nam je u razgovoru...

Što za vas podrazumijeva pojam ljepote?
Briga o sebi i njega su ulaganje u sklad s našom unutrašnjom ljepotom koja se temelji na vrijednostima koje njegujemo, strasti prema onome što činimo i iskustvima koja su nas tijekom života oblikovala. Definicija ljepote ne može biti univerzalna, ona je vrlo osobna i najprivlačnija je kada je autentična.

Koje trendove u beauty i make-up industriji prepoznajete u ovom trenutku? Sviđaju li vam se?
Trendove kreiramo kao što dizajneri kreiraju kolekciju visoke mode - može biti upadljiva, nenosiva ali se mora istaknuti da bi “odjeknula” i privukla pažnju. Trend njegovane žene je uvijek temelj da na to možete nadograditi bilo koji look koji vam u određenom trenu daje kreativnost. Trend naglašenih što prirodnijih, autentičnih obrva dominira posljednjih nekoliko godina i osobno mi se jako sviđa jer su obrve izrazito važne za cjelokupan izgled i izraz lica. Kod oblikovanja ili iscrtavanja je važno poštovati prirodan oblik i iz tog oblika napraviti što ljepšu obrvu koja pristaje klijentici. Nikako nisam za ekstremne pomake u smislu predimenzioniranja ili prenaglašavanja obrva.

Od trenutnih lookova mi se sviđa prirodni i prozračan makeup koji se postiže kremastim teksturama, puderi kroz koje se vidi zdrava i njegovana koža. Također mi se sviđa naglasak na rumenilo, svježi obrazi su trend koji se uvelike vratio, kremasto rumenilo koje možete koristiti i kao boju na usnama ili bazu za sjenilo. Drago mi je da iz trenda nestaje jako naglašen contouring i ‘baking’ koje smo mogli vidjeti u sred dana na mladim djevojkama.

MARRA tim.jpg
MARRA studio 

Što vam je najvažnije kod kreiranja određenog make-upa?
Kada osobno kreiram neki look za klijenticu, uvijek iskomuniciram njezine navike i želje te u skladu s time kreiram make-up koji u svakom trenutku mogu dodatno pojačati ili naglasiti. Ako radim look za kampanju, inspiracija može biti od svuda, npr. određeni metal koji je u trendu, godišnje doba, poruka koju želimo poslati određenom kampanjom...

Tijekom radnog dana, imate li neke male rituale kojima brinete o sebi (vježbe na poslu, hidratacija...)?
S obzirom na to da se u našem studiju bavimo ljepotom i tretmanima koji uz to idu, uvijek rado isprobam nove tretmane i proizvode. Trudim se redovito piti vodu i to mi ide za rukom. Nastojim svaki dan popiti cijeđeni sok od naranče. Također redovito koristim balzame za usne i hidratantne vode u spreju za osvježavanje i hidrataciju lica,a posebno bih izdvojila Marra Mimist sprej za osvježavanje lica i dugotrajniju postojanost šminke.

MARRA trenutak šminkanja.jpg
MARRA studio 

Da morate izdvojiti jednu svoju zdravu naviku koju biste preporučili našim čitateljima, to bi bila...
Zahvalnost i rano ustajanje. Ja sam 5 am club. Također mi pomaže povremeno povlačenje u samoću uz neku knjigu, citat ili molitvu. 

Poznati ste i po svom humanitarnom djelovanju kroz udrugu MARRa Altrui. Što vas je potaknulo na njeno osnivanje?
Smisao života je davanje, meni je osobno mekoća srca uvijek bila nešto što sam smatrala vrlinom velikih ljudi koji su ostavili trag. Ne možemo se pretvarati da ne vidimo one koje su u potrebi. Kako sam u svijetu ljepote posljednjih 20 godina, shvatila sam da je ljepota prirodna potreba svakog bića, osjećaj da niste sami u patnji je neprocjenjiv, a to mi zagrljajima, suzama i osmjesima pokazuju korisnice s kojima se susrećem.