Skidanje šminke prije spavanja svakodnevna je rutina koja se ne smije preskočiti, jer zanemarivanje ovog koraka može dovesti do raznih neželjenih posljedica. Ostaci kozmetike koji se nakupljaju na koži uzrokuju umoran izgled, te ubrzavaju pojavu bora i finih linija. Ipak, mnoge žene zaboravljaju na jedan ključni korak prilikom skidanja šminke s očiju: ostavljanje blazinice natopljene odstranjivačem na zatvorenim očima nekoliko sekundi prije uklanjanja maskare ili olovke za oči.

Pravilno skidanje šminke s očiju ključno je kako bi se izbjegle iritacije i očuvala zdravlja kože i trepavica. Evo 3 koraka koja možete slijediti:

1. Odaberite pravi proizvod

Koristite blago, ali učinkovito sredstvo za skidanje šminke koje je posebno formulirano za područje oko očiju. Dvofazni odstranjivači šminke, micelarna voda ili uljni odstranjivači često su najbolji izbor kao prvi korak čišćenja, a za drugi korak je potrebno koristiti nježni pjenušavi gel. 

2. Pripremite blazinice

Uzmite nekoliko pamučnih blazinica i natopite ih odabranim odstranjivačem šminke. Ovdje je osobito važno držati natopljenu vlaznicu nekoliko sekundi na očima, a tek potom nježnim pokretima skinuti ostatke kozmetike.

3. Isperite lice i nanesite hidratantnu kremu

Nakon što ste uklonili svu šminku, isperite lice mlakom vodom i završnim gelastim sredstvom za čišćenje lica kako biste uklonili ostatke proizvoda za skidanje šminke. Nakon čišćenja, nanesite hidratantnu kremu ili serum na područje oko očiju kako bi koža ostala hidratizirana i meka.