Zaustaviti proces starenja kože možda je nemoguće, ali to ne znači da ne možemo značajno usporiti njegovo napredovanje i smanjiti vidljive znakove koji dolaze s godinama. Starenje kože nikako ne znači da ona mora izgubiti svoju ljepotu, sjaj i njegovani izgled. Uz pravilnu svakodnevnu njegu, moguće je očuvati i slaviti prirodnu ljepotu kože u svim životnim razdobljima. Naša koža može ostati blistava i zdrava, bez obzira na godine.

Predstavljamo vam 3 prirodna načina za njegu kože koja pomažu usporiti znakove starenja.

1. Hidratacija bez agresivnih i štetnih sastojaka

Ključ zdrave i mladolike kože je pravilna hidratacija. Umjesto agresivnih kemikalija koje mogu oštetiti zaštitni sloj kože, preporučuje se korištenje nježnih sastojaka poput hijaluronske kiseline, aloe vere i ulja jojobe. Ovi sastojci pomažu zadržati vlagu u koži, čineći je glatkom i elastičnom, što doprinosi smanjenju bora i finih linija. 

2. Tjelovježba lica

Baš kao što tjelovježba održava naše tijelo u formi, vježbe za lice mogu održati kožu čvrstom i mladolikom. Ove vježbe potiču cirkulaciju, jačaju mišiće lica i potiču proizvodnju kolagena koji je ključan za elastičnost kože. Jednostavne tehnike poput podizanja obrva, osmjehivanja s otporom i masaže lica mogu značajno poboljšati tonus i teksturu kože, smanjujući pojavu opuštene kože i bora.

3. Gua sha masaža

Gua sha masaža drevna je kineska tehnika koja koristi glatke kamene alate za masažu lica. Ova metoda pomaže u smanjenju natečenosti, poticanju cirkulacije i limfne drenaže, te poboljšava apsorpciju proizvoda za njegu kože. Redovitom upotrebom, gua sha masaža može pomoći u smanjenju bora, toniranju kože i pružanju prirodnog sjaja