Još
Izdanje: Potvrdi
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 LAGANIH VJEŽBI ZA BOLJE ZDRAVLJE ŠTITNJAČE: Dovoljno je izdvojiti samo 10 minuta dnevno

Autor sensa.mondo.rs

Prakticiranje joge vam može pomoći u održavanju zdravlja štitnjače.

 Joga vježbe za bolje zdravlje štitnjače Izvor: Pexels

Joga nije samo tehnika opuštanja ili smanjivanja bolova u leđima, već je to disciplina koja se vjekovima koristi u službi zdravlja. Donosimo vam 5 jednostavnih joga vježbi koje možete lagano svakodnevno prakticirati, a smatra se da poboljšavaju zdravlje štitnjače. Možete ih raditi i preventivno i u slučaju da imate neke probleme sa štitnjačom. Napominjemo da joga vježbe nisu zamjena za propisanu terapiju, već samo dodatna i prirodna pomoć da vratite svoje hormone i štitnjaču u ravnotežu.

 Evo koje vježbe biste trebali raditi:

Svijeća – jedna je od najpopularnijih pozicija koja doprinosi zdravlju štitnjače. U tom položaju se lakše stimulira protok krvi što ima pozitivan utjecaj na štitnjaču.

Most – ima otprilike isti utjecaj kao i poza svijeće. Stimulira protok krvi i samim time poboljšava funkciju štitnjače.

Mačka i krava – to su pozicije koje su idealne i za početnike. Preporučuju se svim ljudima koji puno sjede jer blagotvorno djeluju na kralježnicu. Istovremeno, pozitivno utječu i na štitnjaču.

@thedailyvictorian *but* it can also bring up emotions so maybe do a test drive & see how it makes you feel before the thing? lol #ustrasana#camelpose#yogaforanxiety#learnyogaposes#yogaforbeginner#heartopeners♬ fourth of july - naomi

Položaj deve – ovaj položaj osigurava ugodno istezanje tijela, a istovremeno potiče i njegovu cirkulaciju i funkciju štitnjače.

Kobra – pruža nježnu stimulaciju štitnjače, a budući da položaj nije toliko intenzivan kao drugi, također je odličan izbor za sve one koji prvi puta prakticiraju jogu.

Tagovi

Najnovije