Orašasti plodovi
Bez obzira na to koje odaberete, orašasti plodovi su heroji protiv starenja zahvaljujući svojim učincima na snižavanje kolesterola i protuupalnim učincima. Oni su također fantastični izvori proteina, vlakana i mikronutrijenata.

Ananas
Ananas je bogat mineralom zvanim mangan, koji je potreban da bi se aktivirao enzim zvan prolidaza. On osigurava aminokiselinu prolin za stvaranje kolagena u koži koji igra glavnu ulogu u elastičnosti kože.

Borovnice
Ove sićušne bobice imaju snažan učinak na kožu jer sadrže više antioksidansa od bilo kojeg drugog voća. One vam također pružaju zaštitu od slobodnih radikala koji oštećuju kožu tijekom izlaganja suncu, stresu i zagađenju, a sadrže i vitamin C koji pomaže u sprječavanju bora.

Lubenice
Lubenica je prepuna likopena, koji djeluje kao prirodna krema za sunčanje, štiteći kožu od ultraljubičastih zraka koje je oštećuju, čine da izgleda staro i zagorjelo te stvaraju sunčeve pjege. Tu je i velika količina vode koju ovo voće sadrži i koja pomaže da vaša koža ostane hidratizirana.

Naranče
Naranče su sjajan izvor vitamina C, a također pomažu u izgradnji kolagena koji čini kožu elastičnom, gipkom i mladolikom.

Avokado
Avokado je prepun masnih kiselina koje se bore protiv upala i održavaju pravilno funkcioniranje imunološkog sustava. One također omogućavaju vašem tijelu i umu da graciozno stare pa ga dodajte u svoje salate, na tost ili ga upotrijebite kao puding.

Šipak
Sjemenke šipka sadrže spojeve koji se bore protiv oštećenja slobodnih radikala i povećavaju sposobnost vašeg tijela da očuva kolagen.

Slatki krumpir
Batat je pun vitamina A koji revitalizira oštećeni kolagen te se tako bori protiv bora i finih linija na koži. Ispecite ga u pećnici i uživajte u njegovim blagodatima.

Jogurt
Jogurt je odličan za održavanje stanica mladim, no još je važniji kvalitetan san koji ih obnavlja. Odlučite se za nezaslađene verzije jogurta i dodajte svježe voće te se dobro naspavajte!

Kurkuma
Ovo je jedan moćan začin koji bi trebao biti u vašoj kuhinji. Kurkuma pomaže u borbi protiv oštećenja stanica, kroničnih bolesti i starenja, održavajući kožu i sve organe u dobrom stanju.

Zeleni čaj
Zeleni čaj je odličan za održavanje mladolikog izgleda vašeg tijela jer štiti stanice od oštećenja i smanjuje stres. On je također prepun snažnih antioksidansa zvanih flavonoidi koji štite od bolesti i blokiraju oštećenja DNK povezana s otrovnim kemikalijama koje uzrokuju starenje tijela.

Špinat
Postoji razlog zašto je ovo zeleno lisnato povrće glavna namirnica u salatama: ne samo da ima izvrstan okus, nego špinat također ima mnoštvo fitonutrijenata koji pomažu zaštiti vašu kožu od oštećenja od sunca. Također sadrži beta-karoten i lutein, dvije hranjive tvari za koje su istraživanja pokazala da poboljšavaju elastičnost kože.