Sirovi češnjak pomaže u smanjenju krvnog tlaka i kolesterola te sprječava srčane bolesti i srčani udar. Također, ublažava simptome groznice, proljeva, prehlade, gripe, gljivičnih infekcija, dijabetesa, povećane prostate i osteoartritisa. Uz sve to, uz pomoć češnjaka raste i imunitet. Zbog svih tih blagodati češnjak se smatra vrlo moćnim sastojkom iz prirode.

Kako ga koristiti?

Češnjak je najbolje konzumirati sirov, ako ga jedete zbog zdravstvenih problema. Zgnječite ga, ostavite da stoji 15 minuta i onda ga pojedite. Važno ga je zgnječiti jer se jedino tako može aktivirati reakcija koja povećava sadržaj alicina u njemu. Također, preporučuje se jesti sirovi češnjak natašte, jer će se tako svi korisni sastojci lakše apsorbirati u tijelu. Ipak, u kombinaciji sa medom, češnjak se smatra još moćnijom kombinacijom.

Potrebno vam je:
1 glavica češnjaka
300 grama meda

Priprema:
U staklenku s medom stavite nasjeckani češnjak. Dobro promiješajte i držite na suhom i tamnom mjestu. Svako jutro uzmite po jednu žličicu ove mješavine i tako 7 dana. Zatim napravite stanku pa nastavite po potrebi.