150 g jagoda

2 banane, srednje velike

2 žličice limunova soka

100 g brašna za kolače

80 g škrobnog brašna

2 žličice praška za pecivo

8 žlica hladnoprešanog ulja (suncokretovo ili kokosovo)


Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U otvore kalupa za muffine stavite papirnate košarice. Jagode operite, posušite i očistite; odvojite 50 g, a ostatak stavite u blender. Jednu bananu očistite i narežite te dodajte u blender sa žličicom limunova soka i smiksajte s jagodama u pire. Pomiješajte obje vrste brašna s praškom za pecivo. Tome dodajte pire od voća i ulje te kratko promiješajte. Smjesom napunite kalupiće, otprilike dopola. Preostalu bananu očistite pa nju i jagode narežite na tanke ploške i prelijte limunovim sokom. Po površini muffina naizmjence rasporedite ploške banane i jagoda tako da se preklapaju. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na 180 stupnjeva 22 do 25 minuta. Ostavite da se muffini kratko hlade u kalupu, a zatim ih izvadite i do kraja ohladite na rešetki.