(za 4 osobe)
30 dag pohanog i ohlađenog seitana
20 dag dimljenog seitana
luk
3 žlice suncokretovog ulja
2 žlice maslinovog ulja
400 ml ukuhane rajčice
1/3 čajne žlice soli
1/4 čajne žlice muškatnog oraščića
1/3 čajne žlice suhog bosiljka
1/2 čajne žlice origana
2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
Na suncokretovom ulju 2-3 minute pirjajte luk narezan na kockice. Dodajte sitno narezani pohani i dimljeni seitan i ostavite pirjati dok se ne počne lijepiti za dno lonca. Dodajte ukuhane rajčice i kuhajte još 15 minuta. Umiješajte maslinovo ulje, sol i suhi bosiljak. Neka proključa, a zatim ugasite plamen i dodajte origano i peršin. Skuhajte 500 g integralnih špageta i prelijte ih umakom.