500 g mahuna (žutih plosnatih)

luk

2 žlice maslinova ulja

4 žlice sitnih zobenih pahuljica

žlica biokoncentrata od rajčice

1 l povrtnog temeljca

1/4 čajne žlice soli

žlica umaka od soje

češanj protisnutog češnjaka

žlica nasjeckanog peršinova lista

5 dag svježih bamija

4 žlice sojina vrhnja

Mahune narežite dijagonalno na komade veličine 2-3 cm. Luk nasjeckajte i prepržite na maslinovom ulju, dodajte zob, pahuljice i mahune. Pirjajte nekoliko minuta i zatim dodajte topli povrtni temeljac. Kuhajte 15 minuta pa dodajte koncentrat rajčice i sol. Nastavite kuhati još 5 minuta ili dok mahune ne omekšaju. Na kraju dodajte umak od soje i češnjak. Operite bamije, narežite ih na tanke kolutove i ubacite u varivo zajedno sa peršinom. Ukrasite sojinim vrhnjem.