500 g mahuna (žutih plosnatih)
luk
2 žlice maslinova ulja
4 žlice sitnih zobenih pahuljica
žlica biokoncentrata od rajčice
1 l povrtnog temeljca
1/4 čajne žlice soli
žlica umaka od soje
češanj protisnutog češnjaka
žlica nasjeckanog peršinova lista
5 dag svježih bamija
4 žlice sojina vrhnja
Mahune narežite dijagonalno na komade veličine 2-3 cm. Luk nasjeckajte i prepržite na maslinovom ulju, dodajte zob, pahuljice i mahune. Pirjajte nekoliko minuta i zatim dodajte topli povrtni temeljac. Kuhajte 15 minuta pa dodajte koncentrat rajčice i sol. Nastavite kuhati još 5 minuta ili dok mahune ne omekšaju. Na kraju dodajte umak od soje i češnjak. Operite bamije, narežite ih na tanke kolutove i ubacite u varivo zajedno sa peršinom. Ukrasite sojinim vrhnjem.