Za 3 osobe

300 g kuhanog miješanog graha (npr. crveni i bijeli grah, tetovac, slanutak)

0,5 dl maslinova ulja

200 g crvenog luka

češanj češnjaka

100 g mrkve

1/3 žličice soli ili po ukusu

1,5 dl ukuhane rajčice

2 žlice nasjeckanog peršinova lista

žličica mljevene slatke paprike

100 g naribanog dimljenog tofua

1 dl tekućine od kuhanja graha

1/4 žličice kajenskog papra

1/4 žličice timijana

Na vruće maslinovo ulje stavite luk, a nakon minute dodajte krupno naribanu mrkvu i pirjajte dok luk ne poprimi zlatnožutu boju. Dodajte krupno naribani dimljeni tofu i protisnuti češnjak. Kad češnjak zamiriše, dodajte ukuhanu rajčicu, sol, slatku mljevenu papriku, kajenski papar i timijan. Ulijte tekućinu od kuhanja graha, umiješajte grah pa pustite da se sve zagrije. Sklonite s plamena i umiješajte nasjeckani peršinov list. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Smjesu stavite u posudu za pečenje i pecite nepokriveno 30 minuta ili dok se ne napravi tanka kora. Gravče na tavče najbolje je peći u gusenim ili glinenim posudama, a dobri su i keramički i vatrostalni pekači.