Za 3 osobe
300 g kuhanog miješanog graha (npr. crveni i bijeli grah, tetovac, slanutak)
0,5 dl maslinova ulja
200 g crvenog luka
češanj češnjaka
100 g mrkve
1/3 žličice soli ili po ukusu
1,5 dl ukuhane rajčice
2 žlice nasjeckanog peršinova lista
žličica mljevene slatke paprike
100 g naribanog dimljenog tofua
1 dl tekućine od kuhanja graha
1/4 žličice kajenskog papra
1/4 žličice timijana
Na vruće maslinovo ulje stavite luk, a nakon minute dodajte krupno naribanu mrkvu i pirjajte dok luk ne poprimi zlatnožutu boju. Dodajte krupno naribani dimljeni tofu i protisnuti češnjak. Kad češnjak zamiriše, dodajte ukuhanu rajčicu, sol, slatku mljevenu papriku, kajenski papar i timijan. Ulijte tekućinu od kuhanja graha, umiješajte grah pa pustite da se sve zagrije. Sklonite s plamena i umiješajte nasjeckani peršinov list. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Smjesu stavite u posudu za pečenje i pecite nepokriveno 30 minuta ili dok se ne napravi tanka kora. Gravče na tavče najbolje je peći u gusenim ili glinenim posudama, a dobri su i keramički i vatrostalni pekači.