Za podlogu:
100 g sitnih zobenih pahuljica ili fino mljevenih badema
100 g očišćenih datulja
prstohvat himalajske soli
po potrebi malo vode
malo kokosova ulja bez mirisa
Za nadjev:
100 g očišćenih datulja
200 g maslaca od orašastih plodova ili sjemenki (npr. maslaca od badema, indijskih oraščića ili suncokreta)
150 ml biljnog mlijeka
malo vanilije u prahu ili naribane korice neprskanog limuna
prstohvat himalajske soli
250 g jagoda
Priprema:
U blender stavite sastojke za podlogu i smiksajte kako bi se povezali u kompaktnu smjesu; po potrebi dodajte žlicu-dvije vode. Rubove papirnatih košarica kistom lagano premažite rastopljenim kokosovim uljem bez mirisa pa ih stavite u otvore kalupa za muffine. Potom u svaku stavite dio smjese i dobro utisnite (u kalupu za standardne muffine ispast će 6-7 mini tortica, a dvostruko više u kalupu za mini muffine). Ostavite u hladnjaku dok pripremate nadjev.
U blender stavite sastojke za nadjev i 100 g očišćenih jagoda pa smiksajte u posve glatku smjesu. Kremu rasporedite po podlozi i poravnajte površinu. Stavite u zamrzivač najmanje nekoliko sati kako bi se krema stvrdnula. Izvadite iz zamrzivača oko 5 minuta prije posluživanja, uklonite papirnate kalupiće pa tortice ukrasite narezanim jagodama.