Za podlogu:

100 g sitnih zobenih pahuljica ili fino mljevenih badema

100 g očišćenih datulja

prstohvat himalajske soli

po potrebi malo vode

malo kokosova ulja bez mirisa

Za nadjev:

100 g očišćenih datulja

200 g maslaca od orašastih plodova ili sjemenki (npr. maslaca od badema, indijskih oraščića ili suncokreta)

150 ml biljnog mlijeka

malo vanilije u prahu ili naribane korice neprskanog limuna

prstohvat himalajske soli

250 g jagoda

Priprema:

U blender stavite sastojke za podlogu i smiksajte kako bi se povezali u kompaktnu smjesu; po potrebi dodajte žlicu-dvije vode. Rubove papirnatih košarica kistom lagano premažite rastopljenim kokosovim uljem bez mirisa pa ih stavite u otvore kalupa za muffine. Potom u svaku stavite dio smjese i dobro utisnite (u kalupu za standardne muffine ispast će 6-7 mini tortica, a dvostruko više u kalupu za mini muffine). Ostavite u hladnjaku dok pripremate nadjev.

U blender stavite sastojke za nadjev i 100 g očišćenih jagoda pa smiksajte u posve glatku smjesu. Kremu rasporedite po podlozi i poravnajte površinu. Stavite u zamrzivač najmanje nekoliko sati kako bi se krema stvrdnula. Izvadite iz zamrzivača oko 5 minuta prije posluživanja, uklonite papirnate kalupiće pa tortice ukrasite narezanim jagodama.