U restoranu Duck's Eatery u New Yorku možete kušati dimljenu lubenicu koja se priprema na isti način kao i dimljeno meso. Stoga nije čudno što lubenica izgleda kao dimljena šunka.
Vlasnik restorana Duck's Eatery i kuhar William Horowitz kaže: "Poznati smo po dimljenom mesu i htjeli smo ponuditi više veganskih i vegetarijanskih jela. Jednostavno radimo isto što tisućama godina radimo s mesom, tehnikama koje se možda čine čudnima, ali zapravo su potpuno normalne. I ukusne."
Za pripremu dimljene lubenice potrebno je šest dana. Lubenica se marinira u korijandru, origanu i mješavini soli a tajni sastojak je hrastov pepeo. Lubenica se suši, potom dimi pola dana. Hrastov pepeo obavija je korom izvana koja izgleda kao koža. Zatim se peče u pećnici s ružmarinom i zalijeva svojim sokom. Od jedne ovako pripremljene lubenice može se najesti 3-5 ljudi. Vlasnik restorana okus ovako pripremljene lubenice opisuje kao "dimljen, pikantan, slan, vruć i sočan, ali još uvijek lubeničast, u tome je njena ljepota".
Pogledajte kako se priprema ovo neobično jelo!