(6 lizalica)
Sastojci:
3 žlice brezinog šećera
220 ml kokosove vode
30 ml maraskina
1 šaka svježih borovnica
1 šaka šumskih ili uzgojenih svježih jagoda
1 šaka svježih kupina

kalup za šest sladoleda na štapiću

Postupak:
U posudu za kuhanje stavite kokosovu vodu, šećer i maraskino. Malo zagrijte i maknite s vatre. Miješajte dok se šećer potpuno ne rastopi. Dobiveni sirup ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. Za to vrijeme operite borovnice, kupine i jagode. Jagodama odstranite peteljke i narežite ih na kockice. Rasporedite pomiješano voće u kalupe do pola visine. Svaki kalup do kraja ispunite sirupom i zatvorite poklopcem. Stavite u zamrzivač da odstoji barem 6 sati ili preko noći. Nakratko uronite kalupe u vruću vodu da biste lakše izvadili gotove ledene lizalice. Poslužite i uživajte!