120 g lagano poprženih pistacija ili mješavine badema i pistacija

100 g mekih datulja

1 avokado od oko 300 g

600 ml biljnog mlijeka (npr. bademovo ili od indijskih oraščića)

¼ žličice spiruline u prahu

Pistacije (ili mješavinu s bademima) sameljite u blenderu pa promiješajte da se ne zbiju na dno. Datulje očistite od koštica i krupno narežite. Avokado operite, prerežite popola pa uklonite košticu i koru. Narežite ga na veće komade. U blender ulijte biljno mlijeko pa kratko smiksajte da se pomiješa s mljevenim pistacijama. Dodajte datulje i avokado te smiksajte u posve glatku smjesu. Malo-pomalo dodajte i spirulinu te pritom kušajte kako njen okus ne bi dominirao. Ulijte u kalup, najbolje metalni, te ostavite u hladnjaku najmanje nekoliko sati da se zamrzne. Prije posluživanja ostavite kratko na sobnoj temperaturi da malo omekša.