Za 4 porcije

  • 160 ml / 2/3 šalice agavina sirupa
  • 2 žličice agar-agar praha ili 10 g / 3 ½ žlice agar-agar pahuljica
  • 500 g / 3 šalice organskih jagoda, svježih ili zamrznutih
  • 330 g / 1 ½ šalica svilenog tofua
  • 2 žlice bijelog tahinija
  • nekoliko narezanih svježih jagoda ili malo džema ili kompota od jagoda, za dekoraciju, prema želji
  • jestivo cvijeće, za dekoraciju, prema želji

U maloj tavi smiješajte agavin sirup i agar-agar prah (ili pahuljice) i 100 ml /1/3 šalice i jednom žlicom vode. Pustite da proključa, povremeno miješajući. Ako koristite agar-agar pahuljice, lagano ih kuhajte oko 5 minuta, dok se ne rastope. Dok je tekućina još vruća, dodajte joj, miješajući, jagode, svileni tofu i tahini. Ulijte u četiri šalice ili keramičke zdjelice i dobro ohladite prije posluživanja. Prema želji, dekorirajte jogurt svježim jagodama ili kojom žlicom džema ili kompota i jestivim cvijećem.