Sastojci:
- 5 šalica vode ili više
- 2 ½ šalice kovrčavog kelja
- 1 šalica nasjeckanog ljubičastog kupusa
- 2 srednje nasjeckane mrkve
- 1 šalica narezane hokaido tikve
- 1 šalica nasjeckanog celera
- 1 šalica nasjeckanog poriluka
- 2 šalice miješanog povrća po želji ( brokula, cvjetača, tikvica, špinat...)
- 1 ½ žličica svježeg đumbira oguljenog i naribanog, ½ žličice kurkume
- 1/2 crvenog luka narezanog na kockice
- 1 režanj svježeg češnjaka
- 2 žličice Jaggety (prirodne mješavine začinskog povrća)
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- na kraju: šaka svježeg korijandera ili peršina
- sol po okusu
Priprema:
U lonac za kuhanje dodajte nasjeckani luk, poriluk, đumbir i češnjak te pirjajte oko 2 minute, povremeno miješajući.
Dodajte celer, mrkvu, brokulu i cvjetaču. Pomiješajte i nastavite kuhati oko 3 minute.
Dodajte vodu i ostalo povrće te začine. Zakuhajte do vrenja, smanjite toplinu i nastavite kuhati još nekih 15 minuta dok povrće ne omekša. Na kraju poslužite s hrpom sjeckanog korijandera ili peršina.
Druga opcija kuhanja ove okrepljujuće juhe je sporo kuhanje na nekoliko sati. Ovu juhu možete jesti s komadićima povrća ili procijeđenu kroz tanku mrežicu ili sito.
Ako volite kremastu juhu onda sve sastojke dodajte u blender i smiksajte.