Sastojci:

  • 1 ½ šalica natopljenih indijskih oraščića
  • 1/2 šalice vode
  • prah kapsule jednog probiotika s većom količinom bakterija

Dodatno:

  • 1 žlica soka od limuna
  • 1 do 1 ½ žlica prehrambenog kvasca
  • 1/2 žličice luka u prahu
  • po želji češnjak u prahu
  • prstohvat soli
  • šaka nasjeckanog vlasca i kopra

Priprema:

Natopite indijske oraščiće u vodi u koju ste dodali prstohvat soli ili himalajske soli. Nakon nekoliko sati bacite vodu. Oprane i ocijeđene oraščiće prebacite u blender i pomiješajte sa svim sastojcima osim vlasca i kopra. Miksajte do fine kremaste smjese.

Dodajte prah probiotika i pomiješajte drvenom žlicom. Smjesu prebacite u steriliziranu posudu i ostavite da fermentira 12-24 sata na toplom mjestu.

Sljedećeg dana u smjesu dodajte svježe bilje. Promiješajte i pohranite u hladnjaku. Namaz poslužite uz svoje omiljene krekere.