Sastojci:
- 1 ½ šalica natopljenih indijskih oraščića
- 1/2 šalice vode
- prah kapsule jednog probiotika s većom količinom bakterija
Dodatno:
- 1 žlica soka od limuna
- 1 do 1 ½ žlica prehrambenog kvasca
- 1/2 žličice luka u prahu
- po želji češnjak u prahu
- prstohvat soli
- šaka nasjeckanog vlasca i kopra
Priprema:
Natopite indijske oraščiće u vodi u koju ste dodali prstohvat soli ili himalajske soli. Nakon nekoliko sati bacite vodu. Oprane i ocijeđene oraščiće prebacite u blender i pomiješajte sa svim sastojcima osim vlasca i kopra. Miksajte do fine kremaste smjese.
Dodajte prah probiotika i pomiješajte drvenom žlicom. Smjesu prebacite u steriliziranu posudu i ostavite da fermentira 12-24 sata na toplom mjestu.
Sljedećeg dana u smjesu dodajte svježe bilje. Promiješajte i pohranite u hladnjaku. Namaz poslužite uz svoje omiljene krekere.