Wok of art
Sastojci:
- 60 g rižinih rezanaca,
- 25 g paprike,
- 35 g tikvica,
- 35 g mrkve,
- 20 g mladog luka,
- 3 g crnog sezama,
- 7,5 g bijelog sezama,
- 28 ml tamari umaka,
- 5 g suncokretovih sjemenki,
- 15 g naranče,
- 0,5 g češnjaka,
- 1 g svježeg naribanog đumbira,
- 3 g datulja,
- 0,2 g kajenske paprike
Priprema:
Rižine rezance stavite u zakuhanu vodu i ostavite ih 4 minute. Isperite ih hladnom vodom i dobro nauljite.
U blender stavite tamari, bijeli sezam (prethodno do zlatne boje popržen na suhoj tavi), naranču (oguljenu koricu naranče i meso naranče), češnjak, đumbir, datulje, kajenski papar i suncokretove sjemenke i miksajte najvećom brzinom 1 minutu.
Povrće narežite na trakice na spravi za rezanje ili pažljivo nožem.
Na vruće ulje u woku stavite povrće i pržite 1 minutu uz povremeno miješanje. Dodajte rižine rezance i umak, dobro promiješajte i poslužite s crnim sezamom i nasjeckanim svježim peršinom.