Sastojci:
- 2 x 400g konzerve slanutka, ocijeđenog i ispranog
- 1 žlica hladno prešanog ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- ½ žličice kima
- ¼ žličice kurkume
- ¼ žličice kajenskog papra
- ¼ žličice cimeta
- ¼ žličice mljevenog đumbira
- ¼ žličice češnjaka u prahu
- ¼ žličice slatke paprike
- ¼ žličice morske soli
Postupak pripreme:
- Zagrijte pećnicu na 200° C i obložite lim za pečenje papirom za pečenje.
- Slanutak dobro posušite između dva papirnata ručnika.
- Pomiješajte začine u zdjeli srednje veličine.
- Slanutak prelijte maslinovim uljem, a zatim ga ravnomjerno rasporedite na lim za pečenje.
- Pecite 40 minuta, promiješajte svakih 15 minuta, dok ne postanu suh i zlatno smeđe boje.
- Ubacite pečeni slanutak u zdjelu sa začinima, promiješajte, a zatim poslužite.