(za 4 osobe)
OKRUGLICE OD TUNE
400 g svježe tune
1dl maslinovog ulja
50 g pinjola
2 prstohvata soli
prstohvat mljevenog crnog papra
žličica suhog origana
žličica sjeckanog peršina
100 g kruha narezanog na kockice
2 žlice krušnih mrvica
55 g svježe ribanog parmezana
2 jaja
sok i korica 1 limuna
Tunu izrezanu na kockice stavite u tavu na zagrijano maslinovo ulje. Dodajte sol, papar, pinjole i cimet pa pržite miješajući 1-2 minute. Sklonite s vatre i pričekajte da se ohladi. Kad se ohladi, dodajte origano, peršin, kruh, parmezan, jaja, krušne mrvice, koricu i sok od limuna. Smjesu stavite na pola sata u zamrzivač. Ako je ljepljiva, umiješajte još krušnih mrvica. Promiješajte smjesu rukama, oblikujte kuglice pa ih slažite na tanjur. U tavi zagrijte maslinovo ulje i pržite okruglice dok ne poprime zlatnosmeđu boju.
PRIPREMA GRAHA

maslinovo ulje
2 glavice luka
4 češnja češnjaka
2 mrkve
poriluk 
2 lista celera
crvena paprika
žuta paprika
svježi feferon
žličica kumina
žlica meda
sol
mljeveni crni papar
2 x 400 g sjeckane rajčice iz konzerve
300 g suhog crvenog graha
Grah preko noći namočite u vodi. Drugi dan izlijte vodu, isperite grah, stavite ga u posudu sa svježom vodom pa kuhajte oko 1 sat na umjerenoj vatri. Za to vrijeme sve povrće nasjeckajte na veće komade. Na tavi zagrijte maslinovo ulje i na njemu pirjajte luk, poriluk i nasjeckani češnjak podlijevajući vodom dok ne omekša i lagano porumeni.
Dodajte mrkvu, paprike, stabljiku celera i feferon pa pirjajte 20 minuta. Podlijevajte vodom da vam ne zagori. Zatim dodajte kumin, med, soli i papar. Kuhajte još nekoliko minuta dok povrće ne omekša pa dodajte rajčice i procijeđeni grah. Sve zajedno promiješajte i kuhajte 20 minuta. Grah poslužite u tanjuru i na njega stavite okruglice od tune.