(za 4 osobe)
2 žlice maslinova ulja
700 g junetine od lopatice, izrezati na kockice od 3 cm
2 luka srednje veličine, izrezati na kolutove
2 češnja češnjaka, zgnječenog
žličica sjemenki korijandra
žličica kumina
traka korice naranče (duga oko 10 cm)
2 žlice koncentrata rajčice
3 šalice mesnog temeljca
šalica suhih šljiva bez koštica
šalica zelenih maslina bez koštica
list svježeg peršina po želji
U tagini (arapska zdjela za pečenje s poklopcem; poslužit će i druga teška posuda s odgovarajućim poklopcem) zagrijte žlicu maslinovog ulja i na njemu kratko popržite komade junetine. Premjestite ih u zdjelu sa strane. U taginu dodajte ostatak ulja pa na njemu pirjajte luk dok ne omekša. Dodajte češnjak, začine, koru naranče i koncentrat rajčice. Promiješajte. Dodajte meso koje ste popržili i temeljac. Kad tekućina zakipi, smanjite vatru i lagano kuhajte sat i pol. Dodajte šljive i masline pa kuhajte još najmanje pola sata. Izvadite koricu naranče, pospite svježe sjeckanim peršinom.