Sastojci za 4 veća omleta:
- 150 g slanutkova brašna
- 2 ravne žlice mljevenog zlatnog lana
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice kurkume u prahu
- 1 ravna žličica češnjaka u prahu
- 1 ravna žličica nutritivnog kvasca
- sol i papar, po želji
Postupak pripreme:
U dubljoj posudi pomiješajte brašno s ostalim sastojcima i postupno dodajte, miješajući, oko 200 ml vode da dobijete gustu ujednačenu smjesu. Ostavite da odstoji 10-ak minuta, a prije samog pečenja, po potrebi, dodajte još malo vode. Smjesa za omlet treba biti gusta samo toliko da se može izliti u tavu.
Na srednje jakoj vatri u zagrijanu tavu dodajte malo ulja i ulijte smjesu da prekrije dno. Pecite nekoliko minuta dok ne porumeni pa pažljivo okrenite i dopecite s druge strane.
Za namaz od avokada: vilicom izgnječite jedan veći avokado, dodajte svježe cijeđen sok jedne limete, malo soli i papra pa premažite polovinu omleta.
Ako želite, dodajte sezonsku salatu, klice rotkvica ili drugo povrće, pospite pečenim bademima, zatvorite omlet i poslužite ga toplog.
Više o autorici doznajte na blogu spicesunshine.com.