Savjeti za kupnju:

  • krumpiri bi trebali biti čvrsti, glatki i debeli, bez pukotina, smeđih mrlja, crvenila i klica
  • odaberite krumpire jednake veličine kako bi se ravnomjerno skuhali ili ispekli


Savjeti za čuvanje:

  • krumpire ne treba držati u hladnjaku. Držite ih na hladnom i mračnome mjestu s dobrom ventilacijom
  • ako su pravilno spremljeni, mogu stajati nekoliko tjedana


Savjeti za pripremu:

  • da bi pire krumpir bio ukusniji, dodajte nekoliko žlica pesta od bosiljka, tapenade od maslina, parmezan, pržene pinjole, karameliziran luk ili smeđi maslac
  • ako nemate vremena za pripremu tijesta, za koru za pitu tanko narežite krumpire. Poslažite ih na vrh nadjeva, premažite maslacem i pecite dok pita iznutra ne omekša, a izvana postane hrskava
  • za aromatični pečeni krumpir ogulite nekoliko krumpira i svaki zarežite nožem. Držite raspor otvoren i unutar svakoga umetnite grančicu svježeg timijana, peršina, kadulje ili lovorov list. Polijte maslinovim uljem, premažite maslacem i pecite u pećnici dok krumpiri ne omekšaju