• Stavite nekoliko osušenih brusnica ili drugih bobica u visoku čašu. Popunite dvije trećine čaše punomasnim jogurtom. Stavite jedan red müslija, pokapajte s malo meda po vrhu i poslužite kao doručak.

  • Zgnječite kriške avokada i dodajte limunov sok, nasjeckanu čili papričicu, luk i svježi korijandar. Pomiješajte s jogurtom i poslužite kao umak za nachose.

  • Pomiješajte jogurt s nasjeckanim češnjakom, metvicom i kuminom pa pomiješajte tu smjesu s komadićima janjetine. Pecite na roštilju te posolite i popaprite.

  • Napravite brzi niskokalorični umak za tjesteninu tako da začinite jogurt nasjeckanim bosiljkom, talijanskim peršinom i potočarkom. Smrvite feta sir u jogurt i dodajte nekoliko nasjeckanih slatkih papričica. Pomiješajte smjesu sa skuhanom tjesteninom i ukrasite crnim paprom.

  • Jogurt može biti i ukusan preljev za krumpir. Pomiješajte nasjeckani češnjak, maslinovo ulje i limunov sok s jogurtom, posolite i popaprite te dodajte skuhanim i ohlađenim mladim krumpirima. Možete dodati hrskavu prženu slaninu.

  • Napravite zanimljivu salatu kombinirajući bulgur, kuhanu piletinu, mini rajčice i rikolu. Napravite preljev od jogurta, nasjeckane metvice, češnjaka i limunova soka pa prelijete salatu prije posluživanja.