~ 2 kotleta od po 3 rebra

MARINADA
~ sok i korica limuna
~ ½ žlice svježeg ružmarina
~ luk, sitno nasjeckan
~ češanj češnjaka, zgnječen
~ žličica senfa
~ 2 dl maslinovog ulja
~ žličica sojinog sosa
~ sol, papar

U maslinovu ulju pomiješajte sastojke za marinadu. Meso nasolite i popaprite, prelijte marinadom i ostavite u hladnjaku da odstoji nekoliko sati ili preko noći. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Na tavi zagrijte malo maslinovog ulja i kratko popržite kotlete s obiju strana. Zatim ih stavite u lim za pečenje i prelijte marinadom. Pecite u pećnici 20-ak minuta. Poslužite sa začinjenim suhim smokvama.

Začinjene suhe smokve

~ 20 dag suhih smokava
~ 2 dl vode
~ pola štapića cimeta
~ prstohvat đumbira
~ prstohvat kumina
~ 2 klinčića

Na umjerenoj vatri zakuhajte vodu, smokve i začine. Kad prokuha, smanjite vatru pa kuhajte 10-ak minuta dok smokve ne omekšaju. Sklonite s vatre i ostavite da se malo ohlade. Kuhane smokve poslužite uz pečene janjeće kotlete.