(za četrir osobe)

2 žlice maslaca
28 manjih ljubičastih lučica (7 komada za 1 torticu)
1,5 dl mesnog temeljca
1,5 dl prošeka
sol i svježe mljeveni papar
2 lista kadulje
blok lisnatog tijesta (oko 250 g)

Luk oljuštite pa odrežite gornji i donji dio glavice. U širokoj plitkoj posudi, na srednje jakoj vatri, otopite maslac i na njega složite luk. Pirjajte ne miješajući 5 minuta. Pomiješajte temeljac i prošek i prelijte luk. Pirjajte na laganoj vatri dok luk ne omekša i tekućina se ne reducira na pola. Tekućinu razdijelite u četiri plitke keramičke zdjelice, u njih poslažite luk, posolite, popaprite, posipajte svježe sjeckanom kaduljom i ostavite sa strane. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

U međuvremenu razvaljajte tanko lisnato tijesto pa izrežite na krugove promjera 14 cm, tj. nešto većeg promjera od zdjelica u kojim je poslagan luk. Tijestom prekrijte luk, a rubove ugurajte uz stijenke zdjelice. Pecite u pećnici 10-ak minuta dok ne dobije zlatnu boju. Pečene tortice izvadite iz pećnice i preokrenite na tanjur.