Prema legendi, crnu rižu od koje potječe riža Venere slavili su stari kineski carevi zbog njenih nutritivnih i afrodizijačkih svojstava, odakle dolazi i naziv zabranjene riže. Nova crna riža Venere brenda Riso Scotti riža je cjelovitog zrna koja svakodnevnim jelima daje neočekivani obrat.

Venere riža je 100% zdrava i prirodna. S nutritivne točke gledišta, osim svojstava zajedničkih svim sortama cjelovitih žitarica, Venere je povezana s antioksidativnim svojstvima zahvaljujući prisutnosti antocijana, tamnog pigmenta koji se također nalazi u borovnicama i crnom grožđu. Riža Venere dragocjena je namirnica zbog nutritivnog bogatstva proteinima, mineralnim solima sadrži fosfor, magnezij, željezo, selen, kalcij, cink, vitamine B1 (tiamin), B2 (riboflavin), PP (niacin) i vlakna. Osim toga, lako je probavljiva i pomaže u regulaciji osjećaja sitosti.

Pronašli smo zdrav i nutritivno bogat obrok s vašim najdražim namirnicama. Sezonske namirnice kao što su šparoge i rotkvice najbolje se slažu uz ovaj ukusan poke bowl s lososom i crnom rižom Venere. Dobar tek!

Vrijeme pripreme: 35 minuta

Sastojci za 4 porcije:
200 g Riso Scotti Venere crne riže
• 4 komada svježeg lososa (svaki po 80 g)
• 170 ml Kikkoman Ponzu soja umak
• 16 komada rotkvica
• 160 g zelenog graška
• 20 komada zelenih šparoga
• 10 ml ulja
• 20 g maslaca
• 1 limeta
• 80 g crvenog kupusa
• 200 g žutih cherry rajčica

Priprema:
1. Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Kad je kuhana, ocijedite i dodajte 60-80 ml ponzu soja umaka.
2. Zagrijte ulje u tavi. Zapržite komade lososa sa svih strana. Prelijte ponzu soja umakom (cca 2-3 žličice umaka po komadu lososa). Pržiti još oko 1 minutu.
3. Kupus narežite, lagano posolite i poškropite sokom limete.
4. U međuvremenu operite šparoge i odstranite žilave vrhove. U tavi zagrijte 10 g maslaca i na njemu minutu pržite šparoge. Dodajte 40 ml Ponzu sojinog umaka i kuhajte još nekoliko minuta.
5. Skuhajte grašak u blago posoljenoj vodi.
6. Rotkvice prepolovite i popržite na 10 g maslaca. Cherry rajčice narežite na polovice.
7. Na tanjur rasporedite rižu, dodajte kupus, grašak, šparoge, losos, rotkvice i rajčice.