Pravi odabir doručka pomaže u održavanju normalne razine šećera u krvi, kolesterola i krvnog tlaka. Shodno tome, vrsta namirnica koje jedemo odmah ujutro čini veliku razliku. Umjesto slatkih varijanti doručka koje sadrže velike količine ugljikohidrata i utječu na brzo skakanje šećera u krvi, bolje se odlučiti za slanu varijantu jer je ona bogatija proteinima te nas tako na duži period čini sitima, piše MBG. Slatke varijante ujedno su prepune praznih kalorija, dok slani doručak može sadržavati veće količine povrća koje doručak čine voluminoznijim, ali ne i kaloričnijim. Također, slani doručak sadrži i veću količinu vlakana nužnih za zdravlje. Otkrivamo odličan recept za 'tortilju' s povrćem koju možete brzo pripremiti, a odlična je stvar što se za nadjev mogu iskoristiti i ostaci od jučerašnjega dana!

Sastojci za 'tortilju':

  • 2 jaja
  • prstohvat morske soli
  • prstohvat crnog papra
  • 1 žličica ghee maslaca

Sastojci za nadjev:

  • ¼ avokada
  • sezonska salata
  • kuhano povrće po želji

Priprema:

  • Zagrijte tavu srednje veličine s ghee maslacem.
  • Umutite jaja i začine. 
  • Ulijte smjesu u tavu i pecite na vatri dok ne bude gotovo (nema potrebe za okretanjem).
  • Ispečena jaja stavite na veliki tanjur i dodajte sastojke za nadjev.
  • Sve to zarolajte i pojedite kao burrito!