Tikvice su bogate mineralima i vitaminima, a siromašne ugljikohidratima što ih čini poželjnima za ljude različitih zdravstvenih stanja i prehrambenih navika. Budući da su sve popularnija namirnica, pronalazimo ih u različitim slanim, ali i slatkim receptima. Osim kao glavni obrok, moguće ih je koristiti i kao zdravu grickalicu - čips od tikvica odličnog je okusa i puno boljeg kalorijskog sastava od klasičnog čipsa!

Iako smo svi svjesni činjenice da u standardnom čipsu nema ništa kvalitetno, zamisliti filmske maratonske večeri bez te grickalice gotovo je nemoguće. Ako ipak želite pripaziti na svoju prehranu i hranu koju unosite u organizam, a svejedno u njoj uživati, isprobajte recept za čips od tikvica koji je zaista odličan. Čips od tikvica je lagan, hrskav i tanak kao i klasičan čips, ali u sebi nema nepotrebnih masti i kalorija. Za napraviti ga potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i nekoliko minuta za pripremu.

Sastojci:

  • tikvice
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • dimljena paprika

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 105 °C. Narežite tikvice na tanke kolute i temeljito ih osušite papirnatim ručnikom. Pripazite da ste tikvice izrezali jednako kako bi svi koluti bili istovremeno gotovi.

U velikoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sol, crni papar i dimljenu papriku (po želji). Bacite kriške tikvica u smjesu i miješajte dok sve kriške ne budu jednako premazane, a zatim ih stavite na lim obložen papirom za pečenje.

Čips od tikvice pecite 1 sat i 15 minuta do 2 sata (vrijeme pečenja može varirati ovisno o vašoj pećnici). Čips od tikvica bit će zlatno smeđi i hrskav kada bude gotov i u njemu možete odmah uživati!

Izvor: The Recipe Critic