U ovim vrućim danima obično tražimo što laganiju hranu i zamjenu za omiljene obroke koje sadrže teško probavljive namirnice. Tako su u posljednje sve popularnije povrtne verzije pizza koje su brže gotove i sadrže puno manje kalorija od standardne. U nastavku donosimo recept za mini pizze na bazi tikvica koje možete "ukrasiti" rajčicom, mozzarellom i mini papričicama.

Sastojci

1 tikvica
maslinovo ulje
otprilike 5 žlica pasiranih rajčica
naribana mozzarella
3 žlice mini papričica
sušeni origano

Priprema

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Potom narežite tikvice na ploške, stavite ih na papir za pečenje i premažite maslinovim uljem. Pecite ih otprilike 5 minuta, a onda ih izvadite iz pećnice. Pomoću žlice stavite pasiranu rajčicu po ploškama, uz naribanu mozzarellu i papričice koje ste prethodno sitno nasjeckali (umjesto papričica možete staviti nasjeckane komade šunke). Po ploškama pospite origano i sve pecite još 5 do 10 minuta dok se sir ne rastopi.