U ovoj osvježavajućoj salati od tikvica one ostaju sirove pa, ako ste u mogućnosti, upotrijebite domaće. Tikvice je potrebno oprati, narezati, ubaciti ostatak povrća i začina u zdjelu, sjediniti sastojke, kratko staviti u hladnjak i vaš obrok je spreman. Po želji u salatu osim dolje navedenih sastojaka možete dodati i tostirane pinjole ili naribani parmezan.

Salata od svježih tikvica

Sastojci:

4 tikvice srednje veličine
120 g mrvljenog feta sira
420 g slanutka iz konzerve
60 g maslina
½ glavice ljubičastog luka
30 g svježeg peršina
2 žlice limunovog soka
50 ml maslinovog ulja
½ žličice soli
½ žličice papra

Priprema:

Tikvice operite i narežite na male kockice. Slanutak ocijedite i isperite, a luk očistite i narežite na polumjesece. Po želji luk možete zamijeniti i s ljutikom. Svježi peršin operite i na sitno nasjeckajte. Sve sastojke ubacite u veću zdjelu, promiješajte, probajte i dodatno začinite ako je potrebno. Stavite u hladnjak da se kratko ohladi i poslužite.