Prepoznatljiv okus s 50% manje mliječne masti
Jednostavna, ali ukusna jela poput rižota s mladim vrganjima ili sočnim bundevama samo su neki od razloga zašto volimo jesen. Svi koji su nakon ljeta jedva dočekali pripremu maštovitih jesenskih umaka složit će se kako su najbolji oni sočni, kremasti, bogata i punog okusa
Neizostavan dodatak brojnih ukusnih umaka, rižota i tjestenina zasigurno je vrhnje za kuhanje. Stoga, ako volite pripremati ukusna jela, a istodobno vodite računa o laganoj prehrani, razveselit će vas novost iz Dukata - Brzo&Fino lagano vrhnje za kuhanje.
Omiljeni saveznik vaših brzih i jednostavnih jela, Dukatovo vrhnje za kuhanje Brzo&Fino sada je dostupno u novom, laganijem izdanju s čak 50% manje mliječne masti. Zahvaljujući Dukatovu iskustvu i znanju, novo Brzo&Fino vrhnje za kuhanje s oznakom "lagano" zadržalo je prepoznatljiv bogat okus te idealnu gustoću unatoč smanjenju mliječne masti.
Ove jeseni kuhajte lagano i uživajte uz prepoznatljiv okus i idealnu gustoću vrhnja za kuhanje!
RECEPT S LAGANIM VRHNJEM ZA KUHANJE BRZO&FINO:
Cannelloni sa svježim špinatom i sirom
Cannelloni su poznata vrsta talijanske tjestenine koja se može različito nadijevati te prelijevati maštovitim umacima. Ovako zapečeni sa sirom i špinatom, postaju lagano i ukusno jelo te pravi primjer talijanske kuhinje. Uživajte u slojevitoj kombinaciji okusa koja se otkriva pri svakom zalogaju.
- 10 kom tjestenine cannelloni
- 120 g špinata
- 1 jaje
- 200 g Dukat Brzo&Fino laganog vrhnja za kuhanje
- 200 g Dukat Zagrebačkog ili posnog sira
- 75 g Sirela Ribanca
- malo soli i papra
1. Ako pripremate obrok za četiri osobe, 10 cannellonea dvije minute prokuhajte u posoljenoj, kipućoj vodi.
2. Operite, očistite i isjeckajte 120 g špinata.
3. U zasebnoj zdjeli razmutite jedno jaje, začinite solju i paprom pa umiješajte 200 g Zagrebačkog ili posnog sira, 40 g svježe ribanog Ribanca, 1 istisnuti češanj češnjaka te svježe isjeckane listove špinata.
4. Smjesom napunite cannellone te ih posložite u vatrostalnu posudu.
5. U zasebnoj posudi pomiješajte 200 g Brzo&Fino laganog vrhnja za kuhanje i 35 g svježe ribanog Ribanca. Smjesom premažite cannellone i zapecite ih u pećnici pola sata na 180° C.
6. Ukrasite začinima po želji. Dobar i lagan tek!