Suhi sastojci:
350 g polubijeloga pirovog ili pšeničnog brašna
80 g mljevenih badema
100 g rižina brašna
1 prstohvat soli
2 žlice praška za pecivo
malo praha vanilije
malo praha kurkume
2 žlice kakaa
Tekući sastojci:
400 ml zobenog mlijeka
150 ml suncokretova ulja za prženje
150 ml agavina sirupa
1 žlica jabučnog octa

Posebno pomiješajte suhe i tekuće sastojke. Lagano umiješajte tekuće sastojke u suhe. Smjesu podijelite na pola. U jednu dodajte prah vanilije i malo kurkume, a u drugu kakao. Zatim smjese ulijte u manji kalup za kuglof, kalup za kruh ili u kalup za muffine. Ulijte ih u dva sloja pa po želji malo pomiješajte. Pecite 35-45 minuta na 180 °C u prethodno zagrijanoj pećnici. Ostavite nekoliko minuta u kalupu pa stavite na rešetku da se ohladi.

Kad se ohladi, možete ga posuti prahom lukume za ukras.