1. Šumska pašteta

Propirjajte 250 g nasjeckanih pečurki i češanj češnjaka pa po želji začinite. Pomiješajte s jednom žličicom listića estragona i 125 g mascarponea. Namažite na topli tost.

2. Plemeniti vrganj

U mlakoj vodi 30-ak minuta namočite 30 g suhih vrganja. Ocijedite ih i propirjajte na malo maslaca. Posolite i popaprite, dodajte sitno nasjeckan češanj češnjaka i zalijte s dvije žlice bijelog vina. Na kraju rastopite 150 g roqueforta ili nekog drugog sira s plemenitom plijesni. Maknite s vatre i poslužite kao toplo predjelo.

3. Pečurke na talijanski

Na maslacu propirjate pola glavice luka. Dodajte 250 g tanko narezanih ploški pečurki i nasjeckani češanj češnjaka. Začinite origanom i dodajte 400 g svježih narezanih rajčica i jušnu žlicu balzamičnog octa. Pirjajte deset minuta i prelijte preko tjestenine.

4. Gljive na žaru

Odvojite klobuke i položite ih na rešetku tako da je gornja strana klobuka okrenuta prema gore. Posolite ih i pecite 10 minuta. Po želji dodajte malo ulja, margarina ili maslaca.

5. Omlet od lisičica

Očistite i narežite 750 grama lisičica i pirjajte ih na 60 g maslaca dok ne omekšaju i dok ne ispari tekućina. Dodajte nasjeckanu vezicu peršina. U zdjeli izmiješajte 6 jaja, 4 žlice mlijeka i malo soli pa prelijte gljive. Pržite nekoliko minuta povremeno miješajući. Posolite i poslužite odmah.