• 2 kg muškatne bundeve
  • 125 g mladog luka
  • 400 ml nezaslađena kokosovog mlijeka
  • 600 ml soka od naranče
  • vezica svježeg korijandra
  • 50 g svježe naribanog đumbira
  • prstohvat nasjeckanog čilija
  • sok i naribana korica jedne limete
  • naribanog muškatnog oraščića prema želji
  • 40 g tostiranog sezama
  • prstohvat soli
  • žličica slatke mljevene paprike
  • 1 l povrtnog temeljca

Meso bundeve narežite na kockice. Kuhajte na laganoj vatri u kokosovu mlijeku, soku od naranče i povrtnom temeljcu dok bundeva ne omekša. Smiksajte sve u kašu i, ako vam je kaša pregusta, razrijedite je s malo vode. U juhu dodajte đumbir, čili, sok i koricu limete. Začinite solju i muškatnim oraščićem. Dodajte mladi luk, kuhajte još dvije minute. Prije posluživanja pospite paprikom i ukrasite listovima korijandra i sezamom.