- 2 kg muškatne bundeve
- 125 g mladog luka
- 400 ml nezaslađena kokosovog mlijeka
- 600 ml soka od naranče
- vezica svježeg korijandra
- 50 g svježe naribanog đumbira
- prstohvat nasjeckanog čilija
- sok i naribana korica jedne limete
- naribanog muškatnog oraščića prema želji
- 40 g tostiranog sezama
- prstohvat soli
- žličica slatke mljevene paprike
- 1 l povrtnog temeljca
Meso bundeve narežite na kockice. Kuhajte na laganoj vatri u kokosovu mlijeku, soku od naranče i povrtnom temeljcu dok bundeva ne omekša. Smiksajte sve u kašu i, ako vam je kaša pregusta, razrijedite je s malo vode. U juhu dodajte đumbir, čili, sok i koricu limete. Začinite solju i muškatnim oraščićem. Dodajte mladi luk, kuhajte još dvije minute. Prije posluživanja pospite paprikom i ukrasite listovima korijandra i sezamom.