Curry
Riječ curry dolazi od južnoindijske riječi khari koja se rabila za sve vrste umaka. Većina curryja sadržava: korijandar, kurkumu, kumin i fenugrik. Ovisno o receptu, dodaju se još i komorač, klinčić, gorušica, kardamom, muškatni oraščić, crveni papar, crni papar i cimet. Veliki kuhari uvijek sami rade svoj curry.
Kim
Dodaje se u raženi kruh, u jela od zelja i juhe. Najbolja aroma postiže se ako se u jelo stavi 15 minuta prije kraja kuhanja. Mljeven ili u zrnu, dodaje se kao začin u curryje, juhe i variva.
Garam masala
Ime ove sjevernoindijske mješavine začina znači "topli začini" jer grije tijelo. Recepata za garam masalu ima koliko i kućanstava u Indiji. Osnovni, najčešće dodavani sastojci su: klinčići, cimet, kardamom, papar, lovorov list, kumin i korijandar. Smeđe je boje, opojna i bogata mirisa i vrlo aromatična.
Kardamon
Taj začin daje aromu pudinzima od riže, kolačima, chutneyima (umacima) i jedan je od sastojaka garam masale. Regulira probavu i potiče metabolizam.
Korijandar
Mljeven ili u zrnu, dodaje se kao začin u curryje, juhe i variva. U kombinaciji s kuminom tvori začinski prah dhania-jeera (dhania-đira), čestu mješavinu začina u indijskoj kuhinji.