Sastojci:
3 tikvice
2 žlice maslinova ulja
3 mlada luka
2 češnja mladog češnjaka
3 rajčice
komad korijena đumbira dug 2 cm
½ žličice garam masale
sol i svježe mljeven papar
1 limeta ili manji limun
svježi listići korijandra ili peršina
Tikvice operite i narežite, a luk i češnjak nasitno nasjeckajte. Rajčice ogulite i narežite na kockice. Đumbir ogulite i naribajte. U loncu zagrijte ulje i na njemu propirjajte tikvice. Nakon 2-3 minute dodajte im mladi luk i češnjak, rajčice, đumbir i garam masalu. Dobro promiješajte i ulijte litru vode. Posolite i popaprite. Kuhajte dok ne zakipi pa smanjite vatru, ulijte svježe iscijeđen sok ½ limete ili limuna i kuhajte 40 minuta. Potom dodajte na tanke ploške narezan ostatak limete ili limuna. Prije posluživanja pospite nasjeckanim svježim listićima korijandra ili peršina te s malo garam masale