Rezanci: U našim se trgovinama mogu kupiti razne vrste rezanaca – suhi, svježi, sirovi ili kuhani rezanci već spremni za pripremu u woku. Dobro je u smočnici imati nekoliko vrsta rezanaca različite debljine, a ovisno o ukusu, to mogu biti rezanci od rižina brašna, pšeničnog brašna, s jajima ili bez njih...

Sojin umak: Mnogi ga smatraju najvažnijim sastojkom azijske kuhinje, a izrađuje se od soje, brašna i vode. Svijetli umak slaniji je od tamnog, a tamni daje suptilnu punoću umacima i varivima.
➳Za umak očistite čili papričicu od sjemenki te je sitno narežite. Dodajte nekoliko žlica tamnog sojina umaka te pomiješajte s usitnjenim češnjakom i đumbirom.

Čili umak: Vrste čili umaka razlikuju se po slatkoći i stupnju ljutine. Koriste se u marinadama i za dodavanje jelima u woku.

Riblji umak: Riblji umaci imaju poseban slani okus i opor riblji miris koji kuhanjem polako nestaje, a ostavlja punoću okusa u jelu.
➳Za riblje popečke pomiješajte 400 g sitno nasjeckanih fileta bijele ribe sa žlicom crvene curry paste, dodajte dvije žlice ribljeg umaka i šaku nasjeckanoga korijandra. Oblikujte smjesu u male pogačice te ih pržite u ulju dok ne potamne.

Kinesko rižino vino: Česta je namirnica u kuhinji Singapura i Hong Konga. Ako ga ne možete nabaviti, zamijenite ga svijetlim suhim sherryjem. Nakon otvaranja, rižino vino možete čuvati čvrsto zatvoreno na sobnoj temperaturi nekoliko mjeseci.

Kokosovo mlijeko: Vrlo je uobičajena namirnica na Dalekom istoku. Kokosovo mlijeko daje punoću i kremastu strukturu pikantnim juhama i jelima s curryjem. Nemojte ga zamijeniti s kokosovim vrhnjem koje je u krutom stanju i pakirano je poput maslaca.

Sušena limunska trava: Ova začinska biljka karakteristična je za kuhinju jugoistočne Azije, a koristi se u umacima i juhama.
➳Za umirujući čaj zakuhajte vodu sa žličicom sušene limunske trave i nekoliko komadića đumbira. Pustite da lagano vri 15 minuta, procijedite i poslužite s puno meda.

Tajlandske curry paste: Danas postoji mnogo vrsta curry pasta, tako da nemate izgovor da ih ne kušate. Crvene paste boju dobivaju od crvenih čili papričica, a zelenima živu boju daju korijen korijandra i zelene čili papričice.

Rižin ocat: Slatkasta, lagano kisela, prozirna tekućina blagog okusa u kojoj se malo osjeti riža.
➳Za lagano slatko-kiselo jelo popržite kockice piletine na malo ulja. U wok dodajte dvije žlice kečapa, dvije žlice rižina octa, jednu žlicu sojina umaka i pomiješajte. Začinite i kuhajte dok se okusi ne prožmu. Poslužite uz kuhanu bijelu rižu.