(4 osobe)
TIJESTO
10 dag maslaca
češanj češnjaka
10 dag špinata ili blitve
4 jaja
žličica nasjeckanog ružmarina
prstohvat muškatnog oraščića
sol, papar

NADJEV
200 g mekog sira za mazanje
4 mlada luka
2 rotkvice
2 jušne žlice jogurta
250 g dimljenog lososa


Prije pripreme tijesta skuhati blitvu ili špinat, dobro ocijediti i usitniti.
Maslac rastopite na laganoj vatri, dodajte mu usitnjeni režanj češnjaka i nasjeckani špinat ili blitvu. Promiješajte, skinite s vatre te ostavite po strani dok ne postane mlako. U drugoj posudi dobro istucite četiri žumanjka, dodajte im ružmarin i muškatni oraščić te posolite i popaprite. U smjesu postupno i lagano umiješajte snijeg od četiri bjelanjka. Smjesu izlijte na masni papir na lim dimenzija otprilike 33x23 cm. Tijesto se peče u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva 10-15 minuta dok ne dobije zlatnu boju. Kada je pečeno, izvaditi ga iz lima i pokriti vlažnom krpom te ostaviti desetak minuta. Za nadjev izmiješati sir, jogurt, sitno nasjeckan mladi luk i naribanu rotkvicu. Tijesto premazati nadjevom, nadjev prekriti tankim kriškama dimljenog lososa te tako nadjeveno tijesto zarolati. Roladu omotajte folijom i stavite u hladnjak da odstoji preko noći. Narežite je na kriške debljine prsta. Volite li naranče, roladu možete poslužiti i s narančom.