Za otprilike 700 ml likera potrebno vam je
200 ml kokosova mlijeka (punomasnog, iz limenke)
250 ml sojina vrhnja
70 g tamne čokolade
1 žlica kakaa
100 g smeđeg šećera
½ mahune vanilije
250 ml ruma

U lonac stavite kokosovo mlijeko, 2 žlice vode, vrhnje od soje, krupno naribanu ili nasitno nasjeckanu čokoladu, kakao, šećer te mahunu vanilije, koju ste prije toga prerezali po dužini te joj oštrim nožem sastrugali sredinu (dodajte oboje). Zagrijavajte na laganoj vatri neprestano miješajući kako bi se čokolada i šećer rastopili. Čim mješavina zakipi, maknite je s vatre i ostavite da se ohladi. Potpuno ohlađenu mješavinu procijedite pa joj dodajte rum. Ulijte u čistu, najbolje steriliziranu staklenku i stavite u hladnjak. Prije upotrebe protresite. Potrošite u roku od mjesec dana.