Za otprilike pola litre slasnog vrućeg napitka potrebno je
250 ml biljnog mlijeka (najbolje od lješnjaka, bademovo ili kokosovo)
250 ml vode
2 žlice kakaa
2 žlice rogača (ili još kakaa)
1 žlica brašna od tapioke (ili škrobnog brašna)
2 žlice sladila po izboru (rižin slad, javorov sirup, nektar od agave…)
po želji prstohvat cimeta
U manji lonac najprije stavite kakao i rogač, postupno dolijte vodu i pritom razmutite da se uklone grudice; potom umiješajte sladilo. Stavite na srednju vatru. U zdjelici brašno od tapioke razmutite s biljnim mlijekom. Kad mješavina s kakaom postane vruća, u nju postupno umiješajte mješavinu s biljnim mlijekom. Zagrijte do vrenja neprestano miješajući. Kad se vruća čokolada malo zgusne, maknite s vatre pa ako želite dodajte malo cimeta.