1 glavica luka
2 češnja češnjaka
1 žlica maslinova ulja
500 g batata
1 vezica blitve
1 žličica sušenog lista korijandra
50 g mljevenog kikirikija i nekoliko cijelih kikirikija za posluživanje
700 ml vrućeg povrtnog temeljca
dobar prstohvat soli

Luk narežite, a češnjak sitno nasjeckajte. Batate ogulite i narežite na kockice, a blitvu operite i odvojite listove od stabljika. Stabljike narežite na kockice, listove ostavite sa strane.
Na maslinovu ulju prepržite luk. Kad dobije zlatnosmeđu boju, dodajte mu češnjak, batat, stabljike blitve i korijandar. Sve još kratko prepržite kako bi se malo karameliziralo.
Dodajte mljeveni kikiriki, promiješajte pa dolijte 500 ml povrtnog temeljca.
Smanjite vatru i lagano kuhajte oko petnaest minuta, toliko da batat potpuno omekša.
Sada dodajte listove blitve te ih pomiješajte s ostatkom variva. Ako je potrebno, dodajte ostatak temeljca te posolite. Kratko prokuhajte, samo da listovi blitve uvenu. Poslužite posuto s nekoliko cijelih kikirikija.