Za sljedeći obrok - bio on doručak, ručak ili večera - odmaknite se jaja, klasične namirnice za kojom posežemo 'kada ne znamo što bismo'. Tofu je savršen odabir i vrlo je raznovrsan u pripremi. Dokazuje to i ovaj recept za kajganu s tofuom.
250 g tofua, razmrviti vilicom
2 mlada luka, nasjeckati
1 mrkva, nasjeckati na kockice
1/4 avokada, nasjeckati na kockice
1/2 čajne žlice kurkume
2 jušne žlice maslinovog ulja
3 prstohvata soli
čajna žlica prženih sezamovih sjemenki
po želji kao prilog napravite salatu od rotkvica
Pirjajte bijeli dio luka na maslinovom ulju dok ne uvene, dodajte mrkvu i pričekajte da omekša, pospite kurkumom i dobro promiješajte a zatim dodajte tofu. Poklopite i nastavite pirjati uz lagano miješanje još 5 minuta. Avokado dodajte tek kad ste tofu i mrkvu maknuli s plamena. Ovaj zasitan i cjelovit doručak pospite prženim sjemenkama sezama i ukrasite zelenim dijelovima mladog luka ili rukole i poslužite sa salatom od rotkvica.