BISKVIT

2 jaja
5,5 dag šećera
1,3 dag škrobnog brašna
3 dag brašna
1/2 čajne žlice praška za pecivo

PJENICA OD SIRA

25 dag kremastog sira (sirnog namaza) sobne temperature
15 dag šećera
2 čajne žlice limunovog soka
3 dl slatkog vrhnja

ŽUTA KREMA

3 dag škrobnog brašna
6 dag šećera
3,70 dl mlijeka
2 dag maslaca
1 žumanjak
trešnjevača, grenadina, cointreau, liker od kivija... za natopiti i obojiti biskvit
smrznuto bobičasto voće

Ispečeni biskvit ohladite i narežite na kockice natopljene likerom. Kockice raspodijelite po čašama i prekrijte slojem smrznutog voća.

U posudi pomiješajte sir, šećer i limunov sok u kremu bez grudica. Istucite šlag i dodajte u osnovnu smjesu pa sve dobro izmiješajte. Raspodijelite pjenicu po čašama i stavite u hladnjak (ako želite, u smjesu dodajte čajnu žličicu želatine otopljenu u jušnoj žlici vode kako bi krema bila čvršća).

Nakon 15 minuta izvadite čaše iz hladnjaka i raspodijelite još jednom smrznuto voće. Na vrh izlijte ohlađenu žutu kremu i ponovno sve vratite u hladnjak da se poveže i učvrsti (otprilike 1 h). Prije posluživanja po vrhu pospite svježe bobičasto voće ili što vam se čini da bi bilo ukusno. Možete se zabavljati i biti kreativni koliko god želite.

ŽUTA KREMA: Pomiješajte škrobno brašno i šećer u malo mlijeka dok ne dobijete glatku sirupastu smjesu. Dodajte ostatak mlijeka i na laganoj vatri miješajte smjesu do vrenja. Kad se zgusne, gotova je. Sklonite s vatre i umiješajte žumanjak i maslac u glatku kremu pa pustite da se dobro ohladi.